Kinderen hebben een stem!

Als Kindbehartiger ben ik er speciaal voor kinderen in een scheidingssituatie, om naar hen te luisteren, naar hun stem en om hun beleving en wensen te vertalen richting de betrokkken volwassenen. 

 

Ik kan zowel door ouders als door hulpverleners (vrijwillig of gedwongen kader) ingezet worden voor de volgende dingen: 

- Wanneer een kind net weet dat de ouders uit elkaar gaan  of wanneer zij al een tijdje uit elkaar zijn, maar zich problemen voordoen.

- Wanneer ouders een juridische procedure opstarten, dan ik een kind ondersteunen in dit proces. Bijvoorbeeld voorbereiden op het jongerengesprek of het samen maken van een brief aan de Kinderrechter. 

- Wanneer een kind en een ouder het contact weer opnieuw moeten opbouwen. Ik kan dan meedenken hoe dit eruit moet zien en/ of helpen bij de uitvoering.  

 

Mijn werkwijze kenmerkt zich door effectief werken, doen wat nodig is. Ik realiseer me altijd dat ouders en kinderen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en ik hier vooral iets positiefs aan kan bijdragen, zonder te problematiseren of escaleren .  

 

Ik ben aangesloten bij de Beroepsorganisatie Kindbehartiger en ik ben SKJ geregistreerd. Ik werk in Zwolle, Overijssel en in overleg ook in andere regio’s.

Wil je meer weten over Kindbehartiger, kijk dan op: www.kindbehartiger.nl

Geef ieder kind in een scheiding een stem